vacatures

Voor onze zutervennootschap FIN.AD zijn we opzoek naar een beleggingsadviseur

FIN.AD in DIEST is al jaren een vertrouwd gezicht voor al uw bank- en verzekeringszaken. Dankzij haar grondige kennis en gerichte expertise van de bankwereld, is dit agentschap uitgegroeid tot een vaste waarde mede dankzij een goede reputatie en een trouw cliënteel. Om de groei van ons bankkantoor te ondersteunen, zijn we op zoek naar een voltijdse beleggingsadviseur(m/v/x).

Dankzij je financiële kennis en je commerciële ingesteldheid ben je:

in staat om de klant op beleggingsvlak te adviseren en te begeleiden, zowel om een kapitaal op te bouwen en te laten renderen als om dit aan te wenden op het moment van het pensioen.
in staat om de noden van je klanten te identificeren en samen met hen aangepaste, evenwichtige en gediversifieerde oplossingen uit te werken die tegemoetkomen aan de geanalyseerde noden (projecten en termijn)
bijzonder gemotiveerd om proactief contact op te nemen met je klanten om je relatie met hen in stand te houden en te versterken, alsook om je klantenportefeuille uit te breiden (met nieuwe contacten). Je wijdt je tijd dus uitsluitend aan advies inzake bankbeleggingen.

Profiel
a/ Technische vaardigheden

Kennis van de beleggingsoplossingen van de bank (waaronder: beleggingsfondsen, aandelen, obligaties, gestructureerde producten, termijnrekening, spaarproducten)
Kennis van de macro-economie en de verbanden met de financiële oplossingen
Kennis van de reglementering inzake beleggingen (MiFID)
Kennis van de basisregels inzake successie
b/ Gedragsvaardigheden

Een commercieel gesprek leiden en sturen en in elke fase van het gesprek de toegevoegde waarde benadrukken van advies en begeleiding
Duidelijk en efficiënt communiceren met de klanten, in de taal van de klant. In staat om aan de klanten duidelijk en transparant de eigenschappen, de voordelen van de oplossing/het voorstel en vooral de voordelen voor de klant uit te leggen
De reglementering en de interne regels naleven bij de benadering van de klant
Autonomie & proactieve houding ten aanzien van de klant (proactief contact opnemen met de klant en geen vervaldag afwachten). Beschikbaarheid en flexibiliteit om de klanten te ontmoeten
Organisatorische en administratieve vaardigheden, wat zich vertaalt in een goede follow-up van de dossiers en een goede voorbereiding van de gesprekken met de klanten.
Bereidwilligheid om up-to-date te blijven en opleidingen te volgen met betrekking tot de technische aspecten en de processen die verband houden met de beleggingen binnen AXA Bank (instructienota), via persinformatie of regelmatige aanwezigheid op vergaderingen die de entiteiten van de Groep AXA organiseren

Jobgerelateerde competenties
Een financiële strategie bepalen (aankoop van effecten, levensverzekering, immobiliën, ...) en de klant, indien nodig, naar een advocaat, notaris of portefeuillebeheerder doorverwijzen
Een klanten- of prospectenbestand uitwerken
De klantendossiers opvolgen en aanpassen na elke gebeurtenis (boedelafstand, erfenis, scheiding, ...)
De financiële situatie van de klant analyseren en een balans opmaken van zijn vermogensstructuur (levensverzekering, effecten, ...)
Samen met de klant de doelstellingen bepalen (spaargeld opbouwen, belastingoptimalisatie, ...) volgens zijn noden (huwelijksstelsel, erfenis, ...)
De bewijsstukken van een belegging en de rentabiliteitsverslagen van contractueel vastgelegde financiële producten opstellen of controleren
Deze documenten aan de klant bezorgen
Toezicht houden op de debiteurenrekeningen en een geschikte oplossing uitwerken
Klantenfiches raadplegen ter voorbereiding van geplande gesprekken
Een vermogensonderzoek voeren
Het juridische en fiscale kader schetsen en de aangepaste producten voorstellen (levensverzekering, beursportefeuille, ...)
Aanbod
Een aangename functie waarin je het verschil kan maken voor klanten en collega’s
Een job in jouw buurt, in een boeiende en dynamische omgeving
Een uitgebreid opleidingstraject dat de mogelijkheid biedt om verder te evolueren
Een marktconform loon gecombineerd met extralegale voordelen